Arjan Post werkt als zelfstandig redacteur voor literaire uitgeverijen (onder meer Atlas Contact, Podium, Nieuw Amsterdam, De Bezige Bij, Boom en Meulenhoff). Als acquirerend redacteur bij uitgeverij Augustus en later bij Nieuw Amsterdam leerde hij het boekenvak. Nu redigeert hij manuscripten, begeleidt auteurs en adviseert uitgeverijen op het gebied van (literaire) non-fictie en fictie. Daarbij maakt hij gebruik van zijn studie sociologie en zijn ervaring als freelance journalist, die hij opdeed voor onder meer De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Binnenlands Bestuurde Humanist en NRC Handelsblad. Daarnaast geeft hij les in literaire non-fictie (Scriptplus) en eerder in sociologie voor journalisten (Fontys Hogeschool). Aan de UvA geeft hij het vak ‘State Formation, Social Integration, and Civilisation’ in de multidisciplinaire reeks Big History. Hij verzorgt regelmatig schrijftrainingen, is verbonden aan online schrijfopleiding Editio en is mentor bij de Freelancers Associatie. Hij is redacteur van literair tijdschrift Sintel en secretaris van de Norbert Elias Foundation.

Met veel gevoel voor het materiaal weet Arjan Post door te dringen tot in de diepste vezels ervan, en met veel aandacht en inzicht is hij vervolgens in staat de intenties van de tekst te tekenen in de scherpst denkbare contouren. Prettige man ook om mee samen te werken.

Hans Janssen, directeur Gemeentemuseum en Mondriaan-biograaf 

Ik zocht een genadeloze redacteur – bij Arjan kreeg ik veel meer. Ik kreeg een redacteur die direct aanvoelde wat ik wilde en wat mijn stijl was. Hij verdiepte zich in mijn intentie. Hij stelde vragen, toetste de logica, de consistentie, de grondvesten van mijn tekst. Het leidde tot een enorme verbetering ervan en bracht mijn schrijverschap op een hoger niveau. Werken met Arjan was een geweldige leerervaring!

Eric Koenen, auteur van o.a. ‘De kunst van leiderschap in tijden van verandering’ en ‘Weten vraag meer dan meten’ (met C. Brinkgreve en S. Bloemink).

Arjan heeft me geholpen om mijn boekidee (verhalende non-fictie) uit te werken en vorm te geven, zodat ik er een uitgever voor zou kunnen interesseren. Wat ik het bijzonderst vind aan hem: het lukte hem telkens weer om mij duidelijk te maken dat wat ik had geschreven beter kon, en moest, zonder me te ontmoedigen. Na elke bespreeksessie ging ik goedgemutst herschrijven. Totdat de eerste twee hoofdstukken goed genoeg waren om mee de boer op te gaan, en ik ten slotte uit maar liefst vier uitgevers kon kiezen. Dat was mij als beginnende schrijver zonder Arjan beslist nooit gelukt.

Brigit Kooijman, journalist NRC Handelsblad

Arjan Post is in staat om op een heel prettige wijze sturend te begeleiden. Hij legt het probleem bloot en laat het aan de schrijver om het of verbeteren of schrappen. Dat heb ik als zeer motiverend en stimulerend ervaren. Arjan is in staat om de grote lijnen goed in de gaten te houden, maar ook op hoofdstuk- of zinsniveau weet hij de blinde vlekken bloot te leggen. Psychologisch is hij zeer sterk; het uitwisselen van gedachten over de drijfveren van personages is een feest om te doen. Hij begrijpt precies waar de schrijver heen wil.

Caroline Ligthart, auteur ‘Russisch water’ en ‘Tweedehands bloemen’

Onze samenwerking aan de ‘Multatuli-essays’ heb ik als zeer aangenaam ervaren. Omdat ik zeker wist dat hij niet alleen alles grondig had gelezen, maar er ook over nagedacht had en daarom als redacteur concrete suggesties kon doen die het boek beter maakten.

 Graa Boomsma, auteur ‘De Multatuli’s van Amerika’

Bij uitgeverij Augustus heeft Arjan Post zijn scherpe redactionele oog over enkele van mijn boeken laten gaan: altijd alert op de details, die zo belangrijk zijn, maar met affiniteit voor de eigenheid van de auteur.

Nelleke Noordervliet, auteur ‘Schatplicht’

Arjan heeft niet alleen gezorgd voor een soepel lezende, correcte en zinvolle tekst. Hij heeft er ook voor gezorgd dat de inhoud van mijn boek veel aantrekkelijker werd met het oog op publiciteit en pers. Zijn ideeën hebben mij uiteindelijk veel aandacht in de media bezorgd. Met een omzetstijging van 200% tot gevolg. Met Arjan kun je ver komen.

Elizabeth Ebbink, psycholoog en auteur ‘Ik hoor het aan je stem’

Arjan Post maakt in zijn essay waar wat in het redactioneel wordt beloofd: de vonken spatten er vanaf, het knispert, het knettert en sputtert, het hamert. Zijn maatschappelijk engagement verwoordt hij in een rijk vocabulaire, zijn brede kennis dient hij gedoseerd op. Hij behoudt het evenwicht tussen inhoud en vorm, zo dat ze elkaar doordesemen.

Jelle Jeensma, bespreking van het essay ‘Kousbroeks kerker’ in literair tijdschrift Sintel